Plug-in Trace Logs not generating in Dynamics 365 CE On Premise

Hi Everyone,

I have started working on OnPremise after so many years and I have to understand one of the plugin that was not working in some scenarios. I have written good traces to understand the logic and deployed the plugin.

To my surprise, while testing no plugin trace logs were generating. I was little surprised for sometime and after checking the things slowly came to know that the Plugin Assembly was deployed on None mode(Not in Sandbox mode).

I have seen community discussion where people were saying the Plugin Trace Logs are not getting generated under None mode. Hope Microsoft will fix it soon.

https://community.dynamics.com/crm/f/117/t/189346

For the time being, I have registered the plugin under Sandbox to get the trace.

Hope this helps.


Happy 365’ing
Gopinath.

Assembly must be registered in isolation – Dynamics 365 On Premise

Hi Everyone,

Today I was working on on-premise system after so many years and as per the requirement I need to update the one of the step from Async to Sync and when I tried doing that, was continuously getting error saying “Assembly must be registered in isolation.”

Later I found that that Assembly was registered in “None” mode (Not in Sandbox mode) and the User with which I am trying to update the step doesn’t have Deployment Administrator Role.

After adding the User to the Deployment Administrator role via Deployment Manager, I was able to update the step.

Hope this helps.


Happy 365’ing
Gopinath.